torsdag den 21. oktober 2010

Jannies Chokoladekage

Opskriften er til 1 kage i springform af den størrelse jeg havde med,
som er 26 cm i diameter, men mindre kan også bruges.

Der skal bruges:

330g god chokolade (min. 56%)
3,3 dl piskefløde
2,5 pasteuriseret æggehvide
Chokoladelagkagebunde
Whiskey/rom

Det meste af fløden varmes op og chokoladen smeltes deri. Den smeltede
chokolademasse sættes til afkøling (ca. stuetemperatur).

Pisk resten af fløden og vend i chokolademassen.

Pisk æggehviderne, start forsigtigt de første par minutter og herefter
kan der piskes på fuld drøn.

Vend æggemassen i chokolademassen.

Chokoladelagkagebundene placeres i en springform som er dækket af
film, hæld spiritus over bunden.

Hæld halvdelen af massen i formen og kom en ny chokoladelagkagebund
med spiritus ovenpå. Fyld med resten af chokoladen.

Stil kagen på køl til næste dag, og server gerne nogenlunde afkølet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar